Maak kennis met: Elmar van Meurs

Wij zijn trots op onze aangesloten dronepiloten en dat willen wij graag met jullie delen middels een voorstelronde van onze dronepiloten. In dit artikel zal onze dronepiloot Elmar van Meurs wat over zichzelf en zijn passie voor drones vertellen.

Vertel kort wat over jezelf
Ik ben Elmar van Meurs. Samen met mijn vrouw en twee kinderen (van 2 en 0 jaar oud) en onze hond wonen wij in Zeewolde.
Mijn enthousiasme voor het vliegen met drones begon hobbymatig. Een aantal jaren geleden heb ik een Hubsan H501S drone aangeschaft en hier veel plezier mee beleefd. Eind 2017 besefte ik (vanuit mijn werk als milieu-inspecteur voor een omgevingsdienst) dat een drone prima ingezet kan worden voor het inspecteren van percelen en objecten. Hier wilde ik meer mee doen. Begin 2018 heb ik mijn drone-brevet behaald. De RPA-L. Inmiddels heb ik een eigen dronebedrijf opgezet en is mijn bedrijf ROC-Light gecertificeerd. In afwachting wat de nieuwe wetgeving gaat betekenen ben ik voornemens om voor de volledige ROC bevoegdheid te gaan.

Wat vind je zo leuk aan het vliegen met een drone?
Het vliegen met een drone is leuk om te doen vooral omdat je op plekken kan komen die normaal niet begaanbaar zijn. Daarnaast is een beeld vanuit de lucht heel anders dan vanaf de grond. Ik vind het leuk om een dergelijk stukje techniek te besturen en daarnaast een mooi resultaat te kunnen krijgen van de foto’s.

Met welke drone(s) vlieg je en waarom heb je hiervoor gekozen?
Ik ben ooit begonnen met een Hubsan H501S, een leuke starters drone om het vliegen goed onder de knie te krijgen. Tijdens de opleiding RPA-L heb ik gevlogen met Matrice 100 van DJI. Inmiddels heb ik een aantal opdrachten kunnen vliegen met een Phantom 4 pro en voor het snelle inspectiewerk maak ik gebruik van een Zino.

DJI is marktleider in drones. En dat is niet voor niets. De toestellen zijn stabiel en vliegen goed. De Zino is aangeschaft vanuit economische overwegingen. Deze is goedkoper om in te zetten dan een Mavic met vergelijkbare sensor maar beschikt daarin tegen dan weer niet over obstakel detectie.

Waarom heb jij je aangemeld bij MijnDronePiloot?
Ik heb mij aangemeld bij MijnDronePiloot om een wat breder publiek te kunnen bereiken. MijnDronePiloot is daar een prima platform voor!

Wat is het leukste en/of gekste wat je ooit met je drone hebt meegemaakt?
Het leukste zijn toch wel de reacties van de mensen. Tijdens een vlucht stond er een (motor) agent onverwachts naast mij. Verbaasd, omdat ik de vlucht goed had voorbereid en conform regelgeving vloog, stond ik de betreffende agent (nadat ik geland was) te woord. Deze agent begon vervolgens vol enthousiasme allerlei vragen te stellen over de drone en wat je er allemaal mee kunt.

Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk als je waardering krijgt voor het werk wat je doet.

Even voorstellen