Maak kennis met: Harald Lavooij

Wij zijn trots op onze aangesloten dronepiloten en dat willen wij graag met jullie delen middels een voorstelronde van onze dronepiloten. In dit artikel zal onze dronepiloot Harald Lavooij wat over zichzelf en zijn passie voor drones vertellen.

Vertel kort wat over jezelf
I AM HARALD

Harald Lavooij om het compleet te maken. In 1963 in Middelburg geboren en al van kinds af aan vind ik fotograferen, en de donkere kamer om zelf foto’s te ontwikkelen, intrigerend. Sinds de intrede van de digitale fotografie heeft mijn interesse in fotografie een ‘boost’ gekregen. Vooral de combinatie van fotografie en reizen (al dan niet met drone) heeft mijn voorkeur.

“Fotografie is magisch! In een oogwenk wordt een beeld gevangen dat direct al achterhaald is. het wordt ook nooit meer zoals het was…”

Wat vind je zo leuk aan het vliegen met een drone?
Voor mijn opdrachtgevers ben ik altijd op zoek naar nét een iets ander beeld. Of dit nu op de grond is of vanuit de lucht, ik ben van mening dat mijn werk ‘boven het maaiveld moet uitsteken’. Het maken van beelden met een drone helpen mij hierbij.

Met welke drone(s) vlieg je en waarom heb je hiervoor gekozen?
Ik heb een DJI Phantom 4 voor mijn hobby-vluchten en een DJI Mavic 2 Pro voor de zakelijke vluchten. Deze laatste heb ik gekozen vanwege de vele lovende reviews. Sublieme camerabeelden (een heuse Hasselblad camera!) en geweldige vliegeigenschappen.

Waarom heb jij je aangemeld bij MijnDronePiloot?
Tegenwoordig kun je geen krant openslaan of TV aanzetten of je ziet wel luchtopnames die gemaakt zijn met een drone. Daarnaast zien steeds meer ondernemers de kracht van mooie luchtopnamen ter ondersteuning van hun boodschap op hun website of andere marketinguitingen.

Via MijnDronePiloot.nl vergroot ik de kans dat ondernemers, die het op prijs stellen dat hun opnames conform wet- en regelgeving worden gemaakt, mij weten te vinden.

Wat is het leukste en/of gekste wat je ooit met je drone hebt meegemaakt?
Het leukste wat ik heb meegemaakt (en nog steeds meemaak) is de enorme interesse van de mensen als je staat te dronen. Zelfs een keertje een paar mensen om mij heen gehad die over mijn iPad gebogen aan het meekijken waren zodat ik niets meer kon zien.

Even voorstellen