Maak kennis met: Karel Ton

Wij zijn trots op onze aangesloten dronepiloten en dat willen wij graag met jullie delen middels een voorstelronde van onze dronepiloten. In dit artikel zal onze dronepiloot Karel Ton wat over zichzelf en zijn passie voor drones vertellen.

Vertel kort wat over jezelf
Mijn naam is Karel Ton, woonachtig in Medemblik, Noord-Holland. Ik ben sinds begin 2018 zzp’er. Ik heb destijds besloten om van mijn hobby mijn werk te maken en dat is het vliegen met drones in combinatie met fotografie.

Wat vind je zo leuk aan het vliegen met een drone?
Ik ben al sinds mn 12e actief bezig met modelvliegtuigen en het vliegen ervan. Het mooie aan een drone is het feit dat de meest onbereikbare plekken toch bereikbaar worden. Een drone is een fantastisch platform (letterlijk en figuurlijk) om objecten, architectuur, landschappen, enz enz. vanuit een ander standpunt vast te leggen.

Met welke drone(s) vlieg je en waarom heb je hiervoor gekozen?
Ik vlieg met een DJI Phantom 4 Pro+. Dit is een van de meest gebruikte drones en dat is niet zonder reden. DJI is marktleider op het gebied van veelzijdige drones. De DJI Phantom 4 Pro+ is een stabiel platform om luchtopnames mee te kunnen maken. Het is een betrouwbare en veelzijdige drone met enorm veel mogelijkheden. Verder heeft DJI een wereldwijd netwerk van dealers, zodat het nooit lastig is om aan onderdelen te komen.

Waarom heb jij je aangemeld bij MijnDronePiloot?
Ik heb mij aangemeld bij MijnDronePiloot om een groter publiek te bereiken en om makkelijker vindbaar te zijn voor opdrachtgevers. MijnDronePiloot is een erg nuttig medium om dronepiloten en opdrachtgevers tot elkaar te brengen.

Wat is het leukste en/of gekste wat je ooit met je drone hebt meegemaakt?
Wat vooral leuk is, zijn de positieve reacties van passanten als ik bezig ben met droneopnames. In veruit de meeste gevallen zijn mensen vooral geïnteresseerd in de technische aspecten van mijn drone en wordt er vooral gevraagd hoe ver en hoe hoog de drone kan. Negatieve reacties heb ik zelden tot nooit gehoord.


Even voorstellen