Verdien 87.500 euro per jaar als dronepiloot!

Gemiddeld jaarsalaris: 87.500 euro

Ze zijn het stadium van speelgoed allang ontgroeid: drones. En als dronepiloot zijn dan ook serieuze knaken te verdienen. “Met de nodige certificaten en de juiste toestellen kan je per dag 1000 tot 1500 euro verdienen met een klus”, legt Benny Breman uit. Hij zat in 2016 bij de eerste lichting Nederlandse dronepiloten met een diploma op zak. Sindsdien klust hij geregeld bij als piloot.

Werk is er genoeg te krijgen. Drones worden in toenemende mate ingezet voor speelfilms, videoclips, of promotiefilmpjes. Ook is er vraag naar dronepiloten voor thermische foto’s of om 3D-modellen te maken van gebouwen. Maar ook overheidsinstellingen maken handig gebruik van drone-opnames.

“Voor mijn laatste grote klus moest ik diverse dijken in beeld brengen. Aan de hand van beelden kon gezien worden waar extra onderhoud vereist was – zonder dat ze daarvoor een inspecteur op de grond nodig hadden. Dat scheelt hen tijd en geld”, vertelt Breman.

Maar een drone besturen is niet de enige vaardigheid die je moet bezitten voor deze baan. “Als piloot ben je meer aan het bellen, dan dat je de controller in handen hebt”, zegt Benny. Bij elke klus ben jij als piloot namelijk verantwoordelijk voor het regelen van alle toestemming om binnen een bepaald gebied te mogen vliegen. “Dat traject is complex en vergt een lange adem.”

BRON: RTL Z

Nieuws

Geef een antwoord