Er is steeds meer mogelijk met een drone en in de toekomst zal dit alleen maar toenemen. De mogelijkheden zijn eindeloos en er zijn dan ook verschillende redenen waarom een organisatie gebruik zou kunnen maken van een dronepiloot.

Wilt u als organisatie drones inzetten om bepaalde processen te verbeteren? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Enkele voordelen

  • Kostenefficiënt;
  • Zero-emissie;
  • Veilig toegang tot gevaarlijke plekken;
  • Goed toegang tot moeilijk begaanbare plekken.

Huidige toepassingen:

Inspecties

Met een drone kunnen moeilijk bereikbare plekken bereikt worden, zonder dat iemand risico hoeft te lopen. Organisaties brengen medewerkers soms nog onnodig in gevaar door bijvoorbeeld een inspectie op hoogte uit te laten voeren waarbij onvoldoende veiligheidsmaatregelen worden getroffen.

Denk aan inspectie ten behoeve van assetmanagement (Dijken, Masten, Bruggen, Spoor- en waterwegen) of thermische inspectie van zonnepanelen en dak- / gevelisolatie.

Gewasmonitoring

Zet een drone in om efficiënter ent om te gaan met uw gewassen. Met speciale software controleert de drone de gewassen op ziekten en plagen. Ook het in kaart brengen van een oppervlak is geen uitdaging voor en drone. Met deze data worden machines geprogrammeerd zodat bijvoorbeeld de gewassen efficiënter besproeid kunnen worden.

  • Breng in korte tijd grote percelen nauwkeurig in kaart
  • Verhoog opbrengst & verlaag (personeels)kosten
  • Inventarisatie van gewasschade en ziektes

Veiligheid

Zet een drone in om te helpen bij het opsporen, monitoren en bestrijden van branden of het opsporen van chemische stoffen. Daarnaast kan een drone ingezet worden om criminaliteit te bestrijden of een bepaald gebied onopgemerkt te beveiligen.

Foto- en Videografie

Wil je onvergetelijke bedrijfsvideo maken? Of wil je als makelaar een huis van alle kanten goed op beeld hebben waardoor je de verkoopkans van een huis vergroot? Of wil je professionele beelden van een speciaal moment, zoals bijvoorbeeld een festival, bruiloft of (bedrijfs)feest? Maak dan gebruik van een dronepiloot.

Mapping en 3D Modeling (GIS)

Werk slimmer door interactieve kaarten met dronebeelden te maken waardoor eenvoudig metingen uitgevoerd kunnen worden. Door middel van deze metingen beschikt u over betrouwbare gegevens die u kunt gebruiken voor verschillende toepassingen. Voorbeelden zijn: landmeting, hoogteverschillen en 2D/3D kaarten van terreinen / objecten.


Toekomstige toepassingen:

Spoedeisende Transporten

Dankzij drones kunnen er in de toekomst spoedeisende transporten plaatsvinden. Hierbij kan u denken aan vervoer van organen, bloed en medicijnen tussen ziekenhuizen en/of laboratoria.

Pakketpost Transport

In de toekomst kunnen bedrijven (spoed) post laten bezorgen met drones. Denk hierbij aan kleding, warme maaltijden etc. Hierdoor hoeven koeriers niet meer met hun scooter, auto of vrachtwagen door drukke steden te rijden, wat de CO2 uitstoot omlaag brengt.

Long Range Survey

Zoals van het Tennet netwerk, bij (rijks)wegen, water- en spoorwegen.